Menu

Konsulatet i Belize

Danmark har ingen ambassade i Belize, men et konsulat i Belmopan, Belize. Henvendelser kan ske til konsulatet eller til Danmarks ambassade i Mexico.  

Belmopan, Konsulat

Konsul: Stanley J.P. Ermeav

Læs mere...

Her ligger verdens mindste hovedstad

Belize (på spansk Belice) er et lille land i Centralamerika – med en befolkning på omkring 250.000 - ved det Caribiske Hav med grænser til Mexico mod nordvest og Guatemala mod vest og syd. Mod øst over den Honduranske Golf ligger Honduras i en afstand af 75 km, hvor landene er tættest hinanden.

Belize er det eneste engelsktalende land i Centralamerika, og landet hed tidligere Britisk Honduras, da det var en britisk koloni.

Læs mere...

Belize - en del af Yucatan-halvøen

Belize udgør den sydøstlige del af Yucatan-halvøen. Lavland, med varmt og regnfuldt klima i nord. I syd er landskabet bakket, og her dyrker man forskellige afgrøder. De nordlige kystområder er sumpede og omgivet af flade øer. De sydlige kystområder har udmærkede naturlige havne mellem koralrevene. Man formoder, at der i kyststrækningerne findes rige olieforekomster. Landet lider under de samme problemer som resten af de caribiske øsamfund, som f.eks. ødelæggelserne forårsaget af havet og jorderosionen. I nærheden af de større byer er vandet forurenet af affaldsstoffer fra sukkerproduktionen. Affaldsstoffer fra industrien, der ganske enkelt dumpes i havene, har skabt enorme sundhedsproblemer for landets indbyggere og har ført til omfattende fiskedød. 

Læs mere...

Belize by

  • Læst: 831 gange

Belize City, havneby i den centralamerikanske stat Belize, hvor næsten to tredjedele af landets indbyggere bor. Flertallet af indbyggerne er kreoler, dvs. engelsktalende sorte og mulatter. Mange tilhører det caribiske Garifuna-folk, der stammer fra Honduras.

Byen, som er landets største, ligger i et tørlagt mangroveområde, og den deles i to af vandløbet Haulover Creek. De nordlige og sydlige bydele forbindes af en svingbro. I bybilledet ses både moderne murstensbygninger og ældre træhuse i victoriansk stil.

Belize City var hovedstad indtil 1970. Kysten blev hærget af en voldsom orkan i 1931 og igen i 1961, hvorefter regeringen besluttede at bygge en ny hovedstad, Belmopan, 80 km inde i landet.

Økonomisk er Belize City dog fortsat landets vigtigste by som handelscentrum, den er det finansielle og industrimæssige centrum i landet og udskibningshavn for bl.a. ædeltræ, sukker og bananer.

Læs mere...

Tal om Belize

  • Læst: 776 gange

Styreform: Parlamentarisk demokrati. 

Højeste bjerg: Victoria peak 1.160 m. 

Laveste punkt: Det Caribiske hav 0 m.

Terræn: Fladt med sumpede kystsletter, lave bjerge i den sydlige del af landet. 

Klima: Tropisk, meget varmt og meget luftfugtigt. 

Naturlige ressourcer: Opdyrkeligt land, tømmer, fisk, vandkraft. 

Befolkningsgrupper: Mestizo: 49 %, creoler: 25 %, mayaer: 11 %, garifuna: 6 %, andre 9 %. 

Religion: Romersk-katolske: 50 %, protestanter: 27 %, ikke-religiøse: 9 %, andre: 14 %.

Læs mere...

Nationalflag

Flaget stammer i sin nuværende form fra 1981. Statsvåbenet i midten med et mahognitræ, landets naturprodukt, og symboler for træfældning og handel holdt af en mestiz og en kreol blev officielt i 1907, men stammer fra begyndelsen af 1800-tallet.

Da det blå flag med våbenet især blev forbundet med ét bestemt politisk parti, Folkets Forenede Parti, blev de to smalle røde striber tilføjet, idet rød er Det Forenede Demokratiske Partis farve.

Nationalt motto: SUB UMBRA FLOREO (Under skygge jeg blomstrer).

Læs mere...

Landefakta Belize

GEOGRAFI

Hovedstad Belmopan

Areal 22.966 km2 (Danmark 43.000 km2)

Indbyggertal 291.800 (2005)

Befolkning 48,7% mestizer; 24,9% kreolere; 10,6% maya; 6% garifuna; 9,7% andre

Sprog Engelsk (officielt); Spansk; Maya; Garifuna (Carib); Creole

Religion Katolikker 49,6%, Protestanter 27%, andre 14%

Læs mere...

Administrativ inddeling

Belize er inddelt i 6 distrikter:

1. Belize District

2. Cayo District

3. Corozal District

4. Orange Walk District

5. Stann Creek District

6. Toledo District

Disse distrikter er yderligere inddelt i 31 constituencies.

Læs mere...

Belmopan - the capital of Belize

Belmopan, estimated population 20,000, is the capital city of Belize.

Belmopan is located at 17°15′N 88°46′W, at an altitude of 76 metres (250 ft) above sea level. Belmopan was constructed just to the east of the Belize River, 80 km (50 mi) inland from the former capital, the port of Belize City, after that city's near destruction by Hurricane Hattie in 1961. The government was moved to Belmopan in 1970. Its National Assembly Building is designed to resemble a Pre-Columbian Maya temple.

Læs mere...

De seneste artikler

Politik - mest læste

Turisme - mest læste

Kultur - mest læste

Få mere at vide om os