Menu

Her ligger verdens mindste hovedstad

Her ligger  verdens mindste hovedstad

Belize (på spansk Belice) er et lille land i Centralamerika – med en befolkning på omkring 250.000 - ved det Caribiske Hav med grænser til Mexico mod nordvest og Guatemala mod vest og syd. Mod øst over den Honduranske Golf ligger Honduras i en afstand af 75 km, hvor landene er tættest hinanden.

Belize er det eneste engelsktalende land i Centralamerika, og landet hed tidligere Britisk Honduras, da det var en britisk koloni.

Dets nuværende navn stammer fra Belize City og Belize-floden. Bel for Belize og Mopan efter floden. Belize City er landets eneste større by, og har desuden landets vigtigste havn og er dets tidligere hovedstad. Den nuværende hovedstad hedder Belmopan, og er verdens mindste hovedstad med omkring 20.000 indbyggere.

I det Caribiske Hav ud for Belize ligger verdens andenstørste koralrev. Som en anden seværdighed kan nævnes grotten Actun Tunichil Muknal.

Belize er hjemsted for et af de eneste jaguarreservater i verden og utallige mayaruiner, hvor den mest kendte er Altun Ha. Mange af ruinerne er endnu ikke blevet udgravet.

Til toppen

De seneste artikler

Politik - mest læste

Turisme - mest læste

Kultur - mest læste

Få mere at vide om os