Menu

Godt at vide inden afrejsen til Belize

Godt at vide inden afrejsen til Belize

Korte facts om Belize 

Pas/Visum:

Pas skal være gyldigt i 6 måneder frem og man skal pt ikke have visum som dansker. Tjek dog altid på udenrigsministeriets hjemmeside før afrejse.

 

Vaccinationer:

Check altid med egen læge før afrejse. Der er også gode oplysninger på www.ssi.dk

 

Sprog:

Engelsk, spansk, kreolsk mm. Selvom engelsk er det officielle sprog, tales der en udpræget kreoldialekt, og dette blandet med spansk og andre dialekter afspejler meget godt den blandede kulturhistorie.

 

Befolkning: På grund af denne meget blandede historie ser man mange kulturelle forskelle i landet den dag i dag: Kreoler (afrikanere blandet med europæere), garifunas (afrikanere og indianere), mestizos (spaniere og indianere), mayaer, europæere og ja, endda en mennonitisk befolkning.

 

Klima:

Vejret er tropisk lavlandsklima, det vil sige varmt og fugtigt det meste af året, med undtagelser af de lidt højere beliggende egne, hvor temperaturen falder en smule. Den tørre sæson mellem november og maj er den bedste rejseperiode at besøge Belize, men selvfølgelig stiger priserne også derefter. Man skal også huske at det er orkansæson i perioden juli til november.

 

Økonomi:

Turismen er den helt store indtægtskilde for Belize, dog også efterfulgt at eksport af marineprodukter, citrusfrugter, sukker, bananer og tøj.

 

Priser:

Belize er generelt set et af de dyreste lande at rejse i på disse kanter, men for rejsende fra Europa er priserne stadig meget rimelige.

 

Priseksempler fra 2008:

Valuta: 2 Belize dollars = 1 US dollar, begge kan bruges som valuta

Priser her er i US dollars:

En almindelig ret mad på restaurant: 15-25 $

Øl: 3 $

One way water taxi Belize City to San Pedro: 10 $

Taxi: 5 $

Snorkeltur til Koralrev fra San Pedro: Båd med glasbund 30 $, snorkeludstyr 6 $, parkskat 10 $.

Fly San Pedro til Corozal, Maya Airways: 41 $

Lufthavnsskat ved udrejse: 36, 25 $

 

Skat ved udrejse over land: 18,75 $

 

Transport:

Man kan flyve til Belize City eller let komme dertil over land. Fx. kommer mange fra Tikal i Guatemala hertil med bussen på ca. 5 timer. Der går også mange busser til og fra Mexico og fx. Cancun.

Når man skal ud til øerne kan man enten tage water taxi eller de små fly, der flyver et par gange om dagen og kun tager ca. 30 minutter mellem Belize City og San Pedro. De er ikke ret dyre.

 

Sikkerhed:

Belize er et relativt sikkert område at færdes i. Selvfølgelig skal man altid lige checke situationen på udenrigsministeriets hjemmeside, men generelt er det et ok at opholde sig. i landet.

 

Ifølge Rejseselskabet Jesper Hannibal & Co.

Til toppen

De seneste artikler

Politik - mest læste

Turisme - mest læste

Kultur - mest læste

Få mere at vide om os